Значення оригамі для розвитку дитини
Додав: maria
Коментарів: 0
Додано: 24-12-2013, 22:33
Значення оригамі для розвитку дитини

Всіх переваг оригамі для розвитку дитини і не перерахувати. Доступність паперу як матеріалу, простота його використання зацікавлює дітей. Працюючи з папером, вони оволодівають різними прийомами та способами, такими як згинання, багаторазове складання, різання, склеювання.
Оригамі розвиває у дітей здатність працювати руками свідомо, у них розвивається моторика рук, чіткі рухи пальців, окомір.
Оригамі сприяє концентрації уваги. Щоб отримати бажаний результат, необхідно зосередитись на процесі виготовлення.
Велике значення оригамі в розвитку конструктивного мислення, творчої фантазії, художнього та естетичного смаків.
Оригамі стимулює і розвиває пам'ять, так як дитині, для виготовлення виробу, потрібно запам'ятати послідовність його виготовлення, прийоми та способи складання.
Оригамі знайомить дітей з основними геометричними поняттями (кут, сторона, квадрат, трикутник та ін.), водночас відбувається збагачення словникового запасу спеціальними термінами.
Оригамі активізує процеси мислення. В процесі конструювання у дитини виникає необхідність співставляти наочні символи (показ прийомів складання) з словесними (пояснення прийомів складання) і застосовувати їх значення в практичній діяльності (самостійне виконання дій).
Оригамі формує культуру праці, вдосконалює трудові вміння та навички дитини.
Оригамі сприяє створенню ігрових ситуацій. Виготовивши вироби, діти можуть інсценізувати відомі фрагменти казок, стають казковими героями і т. д.
І це ще не все, що може включати в себе мистецтво оригамі.
Схожі матеріали:
Меню
Архів матеріалів
Популярні матеріали