Сучасне оригамі
Додав: maria
Коментарів: 0
Додано: 24-12-2013, 22:35
Сучасне оригамі

Звичайно, сучасне оригамі багато чим відрізняється від початкового оригамі, що протягом багатьох віків напрацьовувало базові форми, схеми та класичні вироби. Сучасне оригамі багатогранне і не стоїть на місці, а постійно розвивається. Сучасні вироби в техніці оригамі – це вже не тільки паперові коробочки для зберігання порошків, приправ та ін.
Сьогодні оригамі відіграє важливу роль в різних областях життєдіяльності людини. Наприклад, в науці етикету. Всі ми сьогодні знаємо, що можна по-різному загорнути подарунок в обгортковий папір. Різні способи цьому створюють завдяки оригамі.
Математики давно переконалися, що за допомогою різних способів оригамі можна розв'язати найскладніші задачі. Науковці об'єднали методи оригамі з геометрією і назвали нову гілку мистецтва орігаметрією. Орігаметрія – це зовсім інший, оригінальний підхід до вирішення геометричних задач.
Інженери також оцінили оригамі і знайшли йому застосування. За допомогою основ оригамі вони навчилися конструювати абсолютно нові технічні машини, телескопи для космічних кораблів. Багато часу та сил було затрачено для виготовлення телескопу з великою лінзою. Довго не могли помістити лінзу необхідного розміру у вузький «Шатл». І тоді за допомогою «обчислювального оригамі» науковці змогли краще зрозуміти, як об'єкти реагують на різні ступені тиску. В результаті це дало змогу скласти велику лінзу так, щоб її горизонтальні розміри зменшились і вона пройшла в «Шатл», де потім була розвернута.
Сучасне оригамі також можна спостерігати і в сфері розваг. В техніці оригамі оформляють зали приміщень, стенди та виставки. Також вироби в техніці оригамі можна побачити під час концертів та ін.
В багатьох європейських країнах оригамі вже давно стало суспільною розвагою. Організовуються різні клуби, де люди можуть відпочивати, випробовуючи свої сили в розв'язанні паперових загадок та головоломок. Потроху оригамі стає частиною культур різних народів.
Які ж вироби з паперу можна віднести до сучасного оригамі? Це, звичайно, різні дитячі забавки, вироби у вигляді триголових драконів та динозаврів. Також деякі види головних уборів. Різні об'ємні вироби-сувеніри. Досить молодими розробками також є прикраси для столу: різні підсклянники, кільця для серветок і самі серветки, незвичайні візитки та багато іншого.
Схожі матеріали:
Меню
Архів матеріалів
Популярні матеріали