ЗАПИТАННЯ ТА ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ ПО ТВОРЧОСТІ П.ТИЧИНИ
Додав: admin
Коментарів: 0
Додано: 16-02-2013, 16:07
ЗАПИТАННЯ ТА ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОКОНТРОЛЮ ПО ТВОРЧОСТІ П.ТИЧИНИ
1. Поезії «Золотий гомін», «Гей, вдарте в струни, кобзарі» та «Одчиняйте двері» в основному перейняти оптимізмом. Чим навіяний цей оптимізм? Яке ставлення автора до Української держави?
2. Образ чорного ворона у поезії «Золотий гомін» та страшна фраза у вірші «Одчиняйте двері» — «Одчинились двері—Всі шляхи в крові!» дисонують з іншими рядками. Чи можна їх вважати пророцтвом Тичини про страшні події в Україні, які не забаряться?
3. Розкрийте підтекст поезій «І Бє лий, і Блок... » та « До кого говорить».
4. Порівняйте поезію П. Тичини «Арфами, арфами... » з поезією М. Вороного «Блакитна панна». Що у цих віршах спільного, а що відмінного? Які художні засоби використовує
Павло Тичина в цьому пейзажному творі і з якою метою?
5. Розкрийте зміст поезії «Ви знаєте, як липа шелестить». Чи правильним буде твердження, що цей вірш можна віднести й до інтимної, і до пейзажної лірики?
6. Розкрийте красу вірша «О панно Інно... » Як ви думаєте, чому радянського поета П. Тичину змусили відредагувати цей вірш і змінити надзвичайно доречне й шляхетне слово «панна» в поезії на епітети «люба» і «ніжна»?
7. Проаналізуйте перепади настрою ліричного героя вірша «Коли в твої очі дивлюся».
8. Як показано випадкову зустріч юнака і дівчини і несподіване кохання з першого погляду у вірші «Десь на дні мого серця... »? Які художні засоби дуже тонко передають почуття юнака і його сприймання світу закоханими очима?
Схожі матеріали:
Меню
Архів матеріалів